Banner 980x90

Ceļu būves uzņēmums "8 CBR" svin 55 gadu jubileju

Šogad aprit 55 gadi kopš darbu sācis Latvijas ceļu būves uzņēmums "8 CBR". Atzīmējot Latvijā vecākā ceļu būves uzņēmuma jubileju, šo sestdien, 21.jūnijā, no plkst.13.00 līdz 16.00 Smiltenē notiks vērienīgs ceļu tehnikas šovs, ceļu būves paraugdemonstrējumi un ekskursija "Smiltene - ceļinieku pilsēta".

Pasākuma laikā apmeklētāji varēs ne tikai klātienē vērot ceļu tapšanas procesu, bet arī nofotogrāfēties pie tehnikas un tikties ar uzņēmuma speciālistiem.


"8 CBR" ir viens no vecākajiem uzņēmumiem mūslaiku Latvijas vēsturē - no 1959.gadā izveidota ceļu celtniecības rajona tas ir kļuvis par vienu no vadošajiem ceļu būves uzņēmumiem Latvijā.

17.jūnijā darba vizītes laikā uzņēmumu jubilejā sveikt bija ieradies arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.

55 gados - 194 uzbūvēti tilti un 1950 km ceļu


"8 CBR" ir viens no pieredzējušākajiem Latvijas ceļu būvniekiem - 55 pastāvēšanas gados uzņēmuma speciālisti zbūvējuši un rekonstruējuši 2000 km Latvijas ceļu un 194 tiltus. Pagājušajā gadā vien veikti darbi vairāk nekā 50 ceļu būves objektos. Tostarp pabeigts darbs pie autoceļa E22 posmu Viskāļi - Koknese un Ludza - Terehova rekonstrukcijas, autoceļa P40 Alūksne - Zaiceva posma Ploskums - Zaiceva rekonstrukcijas, tilta pār Sarkanīti un Pededzi rekonstrukcijas, tilta pār Pededzi posmā Gulbene - Rēzekne rekonstrukcijas, Madonas pilsētas Rūpniecības ielas posmu rekonstrukcijas un Smiltenes pilsētas tranzītielu rekonstrukcijas.

"8 CBR" jau vēsturiski ir viens no lielākajiem darba devējiem Smiltenē. Šobrīd uzņēmumā tiek nodarbināti vairāk kā 200 cilvēki. Pēdējos gados uzņēmumā īstenotā saimnnieciskā darbība ļāvusi par 19% paaugstināt arī vidējo darba algu.

"Uzņēmuma vērtība nav naudā, bet gan cilvēkos, kuri te strādājuši un strādā joprojām. Varam lepoties arī ar darbinieku lojalitāti - 7 cilvēki uzņēmumi strādā pat vairāk kā 40 gadus. "8 CBR" darbinieki ir īsti profesionāļi, kas deg par savu lietu, un tieši šādi cilvēki ir uzņēmuma lielākā vērtība un veiksmes atslēga," atzīst 8 CBR valdes priekšsēdētājs Andris Lacbergs.

Jubilejas gadā turpina investīcijas


"8 CBR" pagājušo gadu noslēdzis ar 10% apgrozījuma pieaugumu. To veicinājis līdztekus ceļu būvei un rekonstrukcijai realizētā asfalta apjoma pieaugums. 2013.gadā ceļu būvnieks realizējis par 72% vairāk asfalta nekā gadu iepriekš.

"8 CBR" vienmēr ir bijis vērsts uz attīstību un modernizāciju, tāpēc arī šogad plānojam veikt 300 tūkstšus eiro lielas investīcijas tehnisko iekārtu atjaunošanā. 55 gados gūtā darba pieredze kombinācijā ar modernu tehnisko aprīkojumu mums ļaus kļūt vēl kvalitatīvākiem un ražīgākiem jeb paveikt lielāku darba apjomu augstākā kvalitātē, veltot tam īsāku laiku," norāda A.Lacbergs.

Plašāka informācija par jubilejas pasākumu:
http://www.smiltene.lv/uploads/uploads/Kultura/Afisas%202014/plakat45%20copy.pdf 

Par uzņēmumu:

"8CBR" ir dibināts 1959.gadā. Toreizējā Autotransporta un šoseju ministrija 1958.gada 24.decembrī izdeva pavēli Nr. 523 par ceļu celtniecības rajona Nr.8 izveidi Smiltenē. Uzņēmumam tā darbības laikā bijuši dažādi nosaukumi: "CCR Nr.8", "8.CBR", "Smiltenes 8.CBR".

SIA "8CBR" nodarbojas ar autoceļu, ielu, laukumu, tiltu un citu transporta indžinierbūvju būvniecību, rekonstrukciju un remontu, kā arī veic hidrobūvju projektu realizāciju, ražošanas ēku, sabiedriskās nozīmes un dzīvojamo ēku celtniecību, remontu, atjaunošanas un labiekārtošanas darbus. "8CBR" ir arī asfaltbetona rūpnīca, mehanizēto darbu iecirknis ar plašām remontu darbnīcām un ceļu būves un remonta iecirkņi. Kopš 2008.gada SIA "8CBR" ir "A.C.B. UZŅĒMUMU GRUPAS" sastāvā. To veido uzņēmumi AS "A.C.B.", SIA "8CBR", SIA "Ceļi un tilti", SIA "Ceļdaris", SIA "Mobil asfalts", SIA "Salenieku bloks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)