Banner 980x90

"Baznīcu naktij" pagaidām pieteikušās 90 draudzes

Rīga, 16.marts, LETA. Dalību piektajai "Baznīcu naktij" pašlaik ir pieteikušās 90 draudzes no visas Latvijas, bet pieteikties vēl ir iespējams līdz 1.aprīlim, aģentūru LETA informēja pasākuma komunikācijas vadītāja Inese Knipše.

Pēc Knipšes vārdiem, pirmo reizi pasākumā aicināti piedalīties ne tikai kristīgo konfesiju dievnami Latvijā, bet arī latviešu diasporas draudzes ārvalstīs, tā vienoti atzīmējot šo garīgās kultūras notikumu Latvijas valsts simtgades ietvaros.

Šogad pasākuma tēma būs saistīta ar Latvijas valsts simtgadi un to vienos nosaukums "Kristus Latvijā", kas iecerēts kā aicinājums izzināt kristīgo mantojumu Latvijas kultūrā un identitātē pagātnē un tagadnē.

Pasākuma rīkotāji aicina "Baznīcu nakts" dalībniekus parūpēties, lai valsts simtgades gadā Latvijas dievnamos pasākuma ietvaros būtu dzirdama latviešu komponistu garīgās dziesmas un dziesmas, kas satur latviešu autoru garīgo dzeju, kā arī izskanētu latviešu autoru darbi par garīgām tēmām.

Pasākuma laikā būs iespēja iepazīties ar baznīcu vēsturi, lai atklātu stāstus un cilvēku liecības, kas slēpjas aiz daudzās baznīcas atrodamajām piemiņas plāksnēm Latvijas Brīvības cīņās kritušajiem draudžu piederīgajiem.

"Baznīcu nakts" Latvijā notiek kopš 2014. gada, tajā piedaloties ap 200 draudzēm no visas Latvijas. Viens no pasākuma galvenajiem uzdevumiem ir baznīcu vienotību pārvērst praktiskā darbībā, dažādām kristīgo konfesiju draudzēm piedaloties kopīgā pasākumā, draudzei pārstāvot savas konfesijas tradīcijas un to identitāti.

Šogad "Baznīcu nakts" notiks 1.jūnijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)