Banner 980x90

Autoceļa Dobele-Lestene-Tukums pārbūvei paredzētos 4,5 miljonus eiro nolemj novirzīt citiem kritiskiem ceļu posmiem

Rīga, 3.jūn., LETA. Satiksmes ministrija (SM) nolēmusi 4,5 miljonus eiro, kas iepriekš bija paredzēti vietējās nozīmes autoceļa posmam Dobele-Lestene-Tukums (V1101) pārbūvei, novirzīt četriem reģionālas nozīmes ceļiem asfaltbetona seguma atjaunošanai, aģentūru LETA informēja satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomniece komunikāciju jautājumos Aļona Zandere.

Finansējums tiks novirzīts ceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37) posmam, ceļa Kuldīga-Aizpute-Līči (P112) posmam, ceļa Dagda-Aglona (P60) posmam, kā arī ceļa Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) posmam. Tādējādi jauns asfaltbetona segums tiks uzklāts ap 48 kilometriem autoceļu.

Iepriekš nauda bija ieplānota 8,3 kilometrus garam vietējas nozīmes autoceļa posmam Dobele-Lestene-Tukums, kas ir apmierinošā stāvoklī, bet tā pārbūve nav steidzama.

"Vērtējot veicamo darbu apjomu Latvijas autoceļu tīklā, konstatējām, ka situācija ir kritiska un atsevišķus posmus ir steidzami jāatjauno. Autoceļa Dobele-Lestene-Tukums satiksmes intensitāte ir 364 automašīnas diennaktī, un lielākās sūdzības ir par to, ka grants seguma ceļš vasarā ļoti put. Lai atrisinātu problēmu, pietiktu ar ceļa mitrināšanu. Nav racionāla pamatojuma, kāpēc iepriekšējās valdības laikā finansējuma trūkuma apstākļos tika pieņemts šāds neloģisks lēmums. Saskatu šeit ne tikai nesaimniecisku rīcību ar valsts naudu, bet arī iepriekšējā satiksmes ministra privātās intereses," norādīja SM parlamentārais sekretārs Jānis Butāns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)