Banner 980x90

Aptauja: Ar valdības darbu nelepojas 24% Latvijas iedzīvotāju, 12% vēlas valdības nomaiņu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ar valdības darbu nelepojas 24% Latvijas iedzīvotāju, bet par nomaināmiem Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) valdībā uzskata izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V), tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču (VL-TB/LNNK) un labklājības ministru Jāni Reiru (V), atsaucoties uz socioloģisko pētījumu kompānijas "Rait Latvija" datiem vēsta laikraksts "Diena".

24% respondentu norādīja, ka nelepojas ne ar vienu valdības ministru, 12% norādīja, ka, pēc viņu domām, būtu jānomaina visi valdības locekļi, 11% respondentu norādīja, ka, pēc viņu domām, neviens nav gudrākais, un 8% respondentu norādīja, ka kaunas par visiem Ministru kabineta locekļiem.

Savukārt par visnekompetentāko un nomaināmo ministru tiek uzskatīts Šadurskis, jo par viņu kā to valdības pārstāvi, par kuru visvairāk nākas kaunēties, minējuši 23% aptaujāto. 18% Šadurski uzskata par visnekompetentāko ministru. Latgale ir bijusi vienīgais reģions, kura iedzīvotāji ir bijuši iecietīgāki pret izglītības ministru, - te kā noteikti nomaināmu viņu minējuši tikai 13% aptaujāto.

Ministru vidū nākamais noteikti nomaināmais aptaujāto ieskatā ir nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK" pārstāvis, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kura nomaiņu atbalsta 4%, savukārt viņu ar 7% apsteidz Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis, Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Atbildēs uz jautājumu, kurš valdības pārstāvis izraisa visdziļāko kauna sajūtu, Šadurskim - tiesa, ar vairāk nekā trīsreiz zemāku rezultātu - seko Kučinskis (7%), bet tālāk plecu pie pleca ir ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) - 5%, veselības ministre Anda Čakša - 5% un jau atkal tieslietu ministrs Rasnačs - 4%.

Savukārt par visnekompetentākajiem uzskatīto valdības pārstāvju vidū absolūtajam līderim Šadurskim seko ZZS pārstāvis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, ar 5% aptaujāto atbilžu, bet pēc tam jau veselai virknei Ministru kabineta locekļu ir pa 4%. Līdz ar abās iepriekšējās kategorijās "līderos" esošo Rasnaču "četrprocentīgo nekompetento" vidū ir arī Čakša, Kučinskis, satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), Reirs un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Tikai 5% aptaujāto ir uzskatījuši, ka nekompetenti ir visi valdības locekļi, savukārt par visgudrāko ministri pārliecinoši ir atzīta ZZS pārstāve, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (18%), kam seko Rinkēvičs (10%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)