Banner 980x90

Aizdomās par zādzībām Gulbenē notvertas četras personas

Foto: Gulbene24.lv
Foto: Gulbene24.lv

Gulbenes policija aizdomās par dažādu zādzību izdarīšanu notvērusi četras personas, pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse.

Divas personas aizturētas aizdomās par somas zādzību kādai sievietei, savukārt vēl divas par novembra sākumā izdarītām zādzībām. 23.novembrī policijā tika saņemta informācija par zādzību Gulbenē, Rīgas ielā, kur divi vīrieši no 1948.gadā dzimušas sievietes velosipēda bagāžas groza paķēra somu un aizbēga.

Cietusī nekavējoties informēja policiju, un abi tika notverti jau pēc neilga brīža ārpus pilsētas robežām. Pie viņiem policija atrada arī nozagto somu, kas tika atdota īpašniecei.

Abas personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem, turklāt viens no aizturētajiem ir vien 13 gadus vecs, kuram par šo pārkāpumu tiks piemērots audzinoša rakstura piespiedu līdzeklis. Otram, 21 gadu vecajam vīrietim, var draudēt brīvības atņemšana līdz vienam gadam.

23.novembrī kriminālpolicija aizdomās par divu zādzību izdarīšanu aizturēja divus Dzelzavas iedzīvotājus. 1995.gadā dzimušajam un 1989.gadā dzimušajiem vīriešiem policija nāca uz pēdām, izmeklējot vieglās automašīnas "VW Golf" zādzību un trīs motorzāģu zādzību no kāda mikroautobusa 9.novembrī, Gulbenē.

Jau vēstīts, ka naktī uz 9.novembri, Gulbenē, Nākotnes ielā no mājas pagalma tika nozagta 1988.gadā dzimušam vīrietim piederoša automašīna "VW Golf". Automašīna vakarā gan tika atrasta pamesta un atdota īpašniekam.

Tās pašas dienas vakarā policijā tika saņemta informācija par vēl kādu zādzības faktu Gulbenē, Bišu ielā, kur no stāvēšanai novietotas automašīnas "VW Transporter" tika nozagti trīs motorzāģi "Stihl" un "Jonsered".

Policijā par šiem likumpārkāpumiem sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 4.daļas "Par zādzību, ja to izdarījusi organizēta grupa", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Abiem aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums un policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu šo vīriešu saistību ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)