Banner 980x90

Ziemas braukšanas konsultācijas apmeklējuši vairāk nekā 600 autovadītāju

Rīga, 25.janv., LETA. Iespēju bezmaksas konsultācijās uzlabot braukšanas iemaņas ziemas apstākļos Rīgā, Biķernieku trasē, kā arī Rēzeknē, Gulbenē un Talsos izmantojuši vairāk nekā 600 autovadītāju, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Vienlaikus ar konsultācijām tika veikts pētījums par automobiļu riepu stāvokli. Mazākais riepu protektors fiksēts Rīgā - tikai divi milimetri. Savukārt Rēzeknē un Talsos divi spēkrati bija aprīkoti ar vairāk nekā 15 gadus senām riepām.

"Kopumā autovadītāji kļūst zinošāki kā braukšanas prasmju ziņā, tā arī ziemas riepu lietošanas jomā. Tomēr vēl aizvien katram desmitajam auto, kas piedalās apmācībās, riepu protektora dziļums ir četri vai mazāk milimetri. Un, ja vēl riepa ir vecāka par 10 gadiem, tad tā auto uz ledaina ceļa noturēt nevar. Šādos gadījumos autovadītāji neapzinās savas rīcības sekas," atzina Biķernieku trases drošas braukšanas eksperts un konsultāciju vadītājs Normunds Lagzdiņš.

Braukšanas apmācībās piedalās kā vīrieši, tā sievietes. Tās iecienījuši autovadītāji, kuru stāžs ir aptuveni 10 gadu. Drošas braukšanas speciālisti nodarbību dalībniekiem skaidro drošas braukšanas pamatprincipus, bremzēšanas ceļa garumu ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā censties izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem tiek sniegti skaidrojumi par auto riepu stāvokli, to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanas stilam.

CSDD kopš 2015.gada piedāvā autovadītājiem bez maksas uzlabot braukšanas iemaņas ziemas apstākļos. Triju gadu laikā šajās apmācībās piedalījušies vairāk nekā 2000 autovadītāju. Tiklīdz atgriezīsies ziema un stabila sniega sega, CSDD turpinās bezmaksas ziemas drošas braukšanas konsultācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)