Banner 980x90

Tuvojas Ziemassvētki! Idejas dāvanām, kas patiks, nevis krās putekļus

Tuvojoties Ziemassvētkiem, ik gadu darāmo darbu sarakstā ir gandrīz vieni un tie paši uzdevumi. Protams, ka viens no svarīgākajiem uzdevumiem šajā sarakstā ir dāvanu sagāde saviem mīļajiem – ģimenei un draugiem. 

Dāvanu jautājums vienmēr ir sensitīvs, jo labas dāvanas nemaz nav tik viegli atrast. Vienmēr ir risks uzdāvināt kaut ko tādu, kas saņēmējam nemaz nav vajadzīgs un kas tiks nolikts dziļi atvilktnē, krās putekļus uz plaukta vai tiks pēc kāda laika nodots labdarībai. Tāpēc esam apkopojuši dažus ieteikumus, kādu dāvanu virzienā skatīties, lai sagādātās dāvanas tiešām saņēmējiem sagādātu prieku.

Sagatavojiet apēdamas dāvanas
Dāvanas, kas saņēmējiem noteikti nekrās putekļus, bet diezgan ātri ies labumā, ir apēdamas dāvanas. Šajā dāvanu grupā patiešām var radoši izpausties katrs pēc savām vēlmēm un talantiem. Ja ir nepieciešamās prasmes, varat pagatavot saldumus vai kaut ko citu ēdamu, ko, glīti iesaiņotu, var dāvināt mīļajiem Ziemassvētkos. Var sakomplektēt dažādas garšvielas, kas noderēs ikvienā virtuvē. Tā būs jauka dāvana, ko var arī oriģināli iesaiņot. 

Ja grib šāda veida dāvanas pasniegt neparastāk, tad varam piedāvāt vēl vienu ideju – burciņas vai trauciņi ar jau gatavu sauso maisījumu, piemēram, cepumiem vai ātrajai kūkai. Atliek sasvērt sastāvdaļas un glīti sabērt. Uzlīmējiet etiķeti ar recepti. Saņēmējam atliks trauciņa saturu sajaukt ar ūdeni vai vēl kaut ko citu un gatavot pēc norādītās receptes.

Ieteikums! Ja gatavojat ēdamas dāvanas, tad labi būtu pirms tam noskaidrot par alerģijām, mīļākajiem un nemīļākajiem produktiem. 

Dāviniet biļetes uz pasākumiem
Meklējot labas idejas dāvanām, noteikti neaizmirstiet par pasākumu un koncertu biļetēm. Tās ir lieliskas dāvanas, kas nestāvēs uz plaukta, bet gan tika izmantotas, lai gūtu baudījumu no apmeklētā pasākuma – kino, teātra, koncerta vai izstādes.

Ja ir šaubas, vai dāvanas saņēmējs varēs apmeklēt tieši konkrēto izrādi, pasākumu, tad var uzdāvināt dāvanu karti biļešu kasē, lai saņēmējs varētu pats izvēlēties dienu un laiku, kad varēs doties baudīt pasākumu.

Uzdāviniet atpūtu, piedzīvojumus, sajūtas
Šodien arvien skaidrāk apzināmies, ka patiesībā labai un laimīgai dzīvei un ikdienas komfortam nemaz nevajag tik daudz. Mantu kults pamazām zaudē spēku, cilvēki sāk uz savu dzīvesveidu skatīties caur minimālisma un resursu taupīšanas prizmu. Tāpēc skaidrs, ka Ziemassvētkus negribētos pārvērst par mantu neapdomīgu pirkšanu un dāvināšanu tikai ķeksīša pēc. Tā vietā labāk uzdāvināt kaut ko priekš dvēseles, priekš pieredzes, priekš piedzīvojumu gara.

Kā var uzdāvināt sajūtas un emocijas? Dāviniet biļetes piedzīvojumiem un dažādiem pakalpojumiem, kas varētu saņēmējiem būt interesanti. Piemēram, izklaide batutu parkā būs lieliska dāvana bērniem un jauniešiem. Izbrauciens ar ziemas kartingu noteikti radīs sajūsmu ikvienam vīrietim. Bet atpūta SPA centrā un SPA procedūras būs ideāla dāvana ikvienai dāmai. 

Meklējiet šīs un vēl daudzas citas idejas dāvanām interneta veikalā "Lieliska Dāvana": https://www.lieliskadavana.lv/ziemassvetku-davanas.

Klasiski un universāli – dāvanu kartes
Ja nav citas labas idejas dāvanām, tad vienmēr var izlīdzēties ar universālu risinājumu – dāvanu karti kādā konkrētā veikalā vai dāvanu karti ar plašāku pielietojumu. Tas būs labs variants, ja zināt, kāds ir saņēmēja hobijs vai intereses, bet nezināt, ko no plašā piedāvājuma tieši sagādāt. Piemēram, grāmatu cienītājam labāk uzdāvināt dāvanu karti grāmatnīcā, jo pastāv iespēja, ka nopērkat grāmatu, kas viņam jau ir vai īsti neatbilst viņa interešu lokam.

Noskaidrojiet, ko saņēmējs tiešām vēlas
Ja tiešām gribat trāpīt ar konkrētu dāvanu desmitniekā, tad ir vēl viens variants – noskaidrot, ko tieši katrs tuvinieks Ziemassvētkos vēlētos saņemt. Ar bērniem šajā ziņā ir vienkāršāk, jo viņi raksta vēstules Ziemassvētku vecītim. Bet pieaugušajiem – viņiem var vienkārši pajautāt, jo tas aiztaupīs grūtu izvēli dāvinātājam un vilšanos saņēmējam. Ja esat labs sarunu biedrs un klausītājs, tad, iespējams, jau būsiet uzzinājis, ko katrs vēlētos saņemt svētkos. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)