Banner 980x90

Topošais sociālās aprūpes centrs "Jaungulbenes Alejas" pirmos klientus varētu uzņemt nākamā gada pavasarī

Rīga, 3.okt., LETA. Plānots, ka novembrī oficiāli darbu sāks Gulbenes novada sociālās aprūpes centrs "Jaungulbenes Alejas", taču pirmos klientus centrs varētu uzņemt nākamā gada pavasarī, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Lai gan oficiāli iestāde darbu sāks novembrī, tomēr tas nenozīmē, ka ar šo datumu tā uzņems klientus. Līdz tam vēl būs jāpabeidz iesāktie būvdarbi, jāaprīko telpas, jāizstrādā iestādes nolikums, jānokomplektē darbinieku sastāvs un jāveic citas darbības.

Būvdarbi topošajā sociālās aprūpes centrā "Jaungulbenes Alejas", kurā varēs izmitināt 99 klientus, tuvojas noslēgumam. Finiša taisnē ir iekštelpu apdares darbi, tiek testēta ventilācijas sistēma un darbojas apkures sistēma.

Gulbenes novada pašvaldības Attīstības un projektu nodaļas vadītājs Jānis Barinskis skaidroja, ka projekta realizācijas laikā atklājās būtiska problēma, ko izdevās novērst. Proti, veicot pagraba grīdas izbūvi un cokola siltināšanu, atklājās, ka ēkas apakšā vai blakus tai atrodas avots, kas rada nevēlamu mitrumu telpās. Lai to samazinātu, nācās likt drenāžas sistēmu, izmantot hidroizolāciju un ieklāt flīzes. Šie darbi prasīja papildus gan laika, gan finanšu resursus. Precīza summa vēl tiek aprēķināta, taču jau tagad zināms, ka tas varētu būt robežās līdz 40 000 eiro.

Centra "Jaungulbenes Alejas" iekārtošanā pašvaldība sadarbosies ar labdarības organizāciju "AIMA" no Francijas. Septembrī saņemts ziedojums, kurā ietilpa ļoti labas kvalitātes drēbju skapji, dažādi krēsli, galdi, nakts skapīši, gultas, biroja mēbeles, kas iepriekš kalpoja luksusa pansionātā. No pašvaldības puses apmaksāti kravas transporta izdevumi 3300 eiro apmērā.

Lai arī saņemtais ziedojums bija apjomīgs, tomēr ar to nepietiks, lai aprīkotu visas sociālās aprūpes centrā esošās telpas, tāpēc Gulbenes novada pašvaldība turpina sarunas par sadarbību ar labdariem no Francijas un citām Eiropas valstīm.

Jau ziņots, ka pagājušā gada decembrī tika parakstīts 2,36 miljonu eiro vērts līgums ar SIA "Sanart" par Jaungulbenes Profesionālās vidusskolas ēkas "Jaungulbenes alejas" pārbūvi par sociālās aprūpes centru.

Būvdarbi objektā tika uzsākti šā gada janvārī un tie norisinās projekta "Sociālās aprūpes centra "Jaungulbenes alejas" energoefektivitātes paaugstināšana" gaitā.

Līdz nākamai nedēļai interesenti var pieteikties uz sociālās aprūpes centra "Jaungulbenes Alejas" vadītāja amatu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)