Banner 980x90

Referenduma rosināšanai par Saeimas atlaišanu nedēļas laikā parakstījušies ap 2500 iedzīvotāji

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Portālā "Latvija.lv" referenduma ierosināšanai par Saeimas atsaukšanu līdz šim ir parakstījušies vairāk nekā 2000 Latvijas iedzīvotāju, liecina portālā pieejamā informācija.

 

Līdz šim par šo iniciatīvu ir parakstījušies 2442 cilvēki. Parakstīties iespējams arī notariāli.

Tomēr pieslēdzoties iespējai parakstīties par iniciatīvu, ir redzams paziņojums, ka šobrīd nav iespējams pārbaudīt vēlēšanu tiesību esamību Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iedzīvotāju reģistrā, tāpēc parakstīšanās tiešsaistē nav iespējama.

Iniciatīvu ierosinājusi organizācija "Varu Latvijas tautai", kas reģistrēta Mārupē, Ūdru ielā 14. Centrālā vēlēšanu komisija šo parakstu vākšanas iniciatīvu reģistrēja pagājušajā nedēļā.

Ideja visai aktīvi tiek propagandēta sociālajos tīklos.

Vēlētāju tiesības atsaukt Saeimu ir paredzētas Satversmē, un ierosināt tautas nobalsošanu par šo jautājumu var ne mazāk kā viena desmitā daļa jeb 155 224 vēlētāji. Tiesības ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu nevar izmantot gadu pēc Saeimas sanākšanas un gadu pirms Saeimas pilnvaru beigām.

Tiesības piedalīties parakstu vākšanā ir balsstiesīgajiem Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma. Parakstīt tautas nobalsošanas ierosinājumu par Saeimas atsaukšanu vēlētāji var pašvaldību dzīvesvietas deklarēšanas vietās, bāriņtiesās, kuras veic notariālas darbības, novados pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītājiem, pie zvērinātiem notāriem un internetā - portālā "www.latvija.lv".

Parakstīties par šo vēlētāju iniciatīvu iespējams līdz 2017.gada 6.novembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)