Banner 980x90

"Dimdiņi" modernizēs skābo kāpostu ražošanu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Gulbenes novada dārzkopības uzņēmums SIA "Dimdiņi" plāno paplašināt skābo kāpostu ražošanu, iepērkot iekārtas produkcijas iepakošanai un investējot 192 500 eiro, liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tajā teikts, ka uz jaunās iekārtas skābie kāposti tiks iepakoti plastmasas spainīšos, savukārt līnijas jauda būs ne mazāka kā 800 spainīši stundā. Iekārtas piegādās Polijas uzņēmums "K&M".

Iepirkums tiek veikts, izmantojot Eiropas Savienības lauksaimniecības fondu pieejamo atbalstu pasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Kā ziņots, "Dimdiņu" apgrozījums 2014.gadā bija 4,709 miljoni eiro salīdzinājumā ar 3,999 miljonu apgrozījumu pirms gada, tikmēr uzņēmuma peļņa sarukusi divkārt - no 95 112 eiro 2013.gadā līdz 45 375 eiro 2014.gadā.

Piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, uzņēmums modernizācijā 2014.gadā ieguldīja vairāk nekā 455 000 eiro.

"Dimdiņi" reģistrēti Gulbenes novada Lizuma pagastā 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro, tas nodarbina 90 darbiniekus.

Uzņēmums specializējies kāpostu audzēšanā, saražoto produkciju realizējot galvenokārt ar kooperatīva "Mūsmāju dārzeņi" starpniecību. Vairāk nekā 150 hektāru platībā tiek audzēti galviņkāposti, Ķīnas kāposti un ziedkāposti. Lielākā daļa tiek pārstrādāti, gatavojot skābētus kāpostus, dažāda veida štovētus kāpostus, kāpostus marinādē un marinētus kāpostu salātus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)