Banner 980x90

Populārā spēle "Monopols" – vai arī jūsu mājās to spēlē?

Pēdējās nedēļās ģimenes daudz vairāk laika pavada savās mājās un visi kopā, tāpēc tiek meklēti dažādi izklaides veidi. Galda spēles šajā laikā noteikti ir cilātas daudz biežāk nekā citreiz. Tāpēc ir īstais brīdis atgādināt par vienu no populārākajām galda spēlēm visā pasaulē. Tā ir galda spēle "Monopols". Vai arī jūsu mājā ir šī spēle un mēdzat to spēlēt ģimenes lokā?

Nedaudz par "Monopola" vēsturi
Kas īsti ir šī spēle? "Monopols" ir īpašumu tirdzniecības spēle, kurā ir mērķis ātrāk kļūt bagātam, pērkot, pārdodot un ieķīlājot īpašumus. Panākumi atkarīgi no spēlētāja atjautības, loģiskās domāšanas un, protams, arī veiksmes.

"Monopola" vēsture iesniedzas 20. gadsimta 30. gados, bet pirmās versijas tika radītas vēl agrāk (1904. gadā), kad ar spēlei līdzīgu attēlojumu vēlējās vizualizēt teoriju par zemes nodokļa piemērošanas nepieciešamību un parādīt, cik slikti ir, kad vara un īpašumi ir dažu cilvēku rokās. Vēlāk ASV spēle ātri kļuva populāra. Lai to padarītu interesantāku un liktu spēlētājiem ar to identificēties, tajā tika iekļautas dažādas pilsētas.

Tagad klasiskajā "Monopolā" ir iekļauta arī Rīga, kā arī pati spēle pieejama latviešu valodā.

Kāpēc spēlēt "Monopolu" kopā ar bērniem
Lai gan "Monopols" šķiet ideāli piemērota galda spēle pieaugušajiem, patiesībā tā ir spēle, kurā droši var iesaistīt arī skolas vecuma bērnus, kuri jau apguvuši pamatzināšanas matemātikā, arī nedaudz orientējas ekonomiskajos procesos. Kā ieteicamo vecumu spēles ražotāji norāda 8+ gadus. 

Ar "Monopola" palīdzību bērni un jaunieši var attīstīt un uzlabot dažādas prasmes:
• uzlabot zināšanas matemātikā;
• labāk izprast ekonomiskos procesus;
• mācīties stratēģiski domāt;
• izprast zaudējuma un uzvaras sajūtas;
• drošā vidē izmēģināt risku;
• attīstīt sociālās iemaņas, komunikāciju;
• attīstīt savu personību.

Klasiskais "Monopols" un īpašās versijas
Šajās daudzajās desmitgadēs, kurās "Monopols" ir iekarojis spēlētāju sirdis visā pasaulē, radītas arī daudzas spēles papildu versijas. Iespējams iegādāties arī "Monopola" ceļojuma versiju, kas ir kompaktāka un ērti spēlējama jebkurā vietā.

"Monopolam" ir arī diezgan daudz tematisko versiju, kas pielāgotas dažādu spēlētāju interesēm. Piemēram, versija "Ms Monopoly", kurā zināmas priekšrocības izbauda tieši sievietes. Pieejamas arī "Monopola" versijas, kas veidotas saistībā ar kādām slavenībām vai filmām, piemēram Gredzenu pavēlnieka, Pokemonu, grupas AC/DC, Fortnite un citas. Ja vēlaties spēlēt ne tikai klasisko "Monopolu", tad ir iespēja pameklēt tirdzniecības vietās kādu no alternatīvajām versijām.

Kādas galda spēles vēl spēlēt ar ģimeni
Protams, "Monopols" nav vienīgā galda spēle, kas jūsu ģimenei sagādās jautrus un azartiskus kopā būšanas brīžus. Galda spēļu klāsts mūsdienās ir tiešām plaša, tāpēc par izvēles iespējām tiešām nevarētu sūdzēties. Iespējams atrast galda spēles ikvienai gaumei un vecuma grupai. Laba izvēle ģimenes galda spēļu turnīriem būs spēles "UNO", "Alias", "5 sekundes", "Scrabble", protams, arī klasiskās kāršu spēles, arī "Cirks", "Bingo". Prāta asināšanai neaizmirstiet par faktu un erudīcijas spēlēm, kas pieejams par visdažādākajām tēmām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)