Banner 980x90

Pētījums Gulbenē iesaka attīstīt vienu ģimnāziju vai vidusskolu

Valmiera, 27.okt., LETA. Gulbenē ieteikts attīstīt vienu ģimnāziju vai vidusskolu, secināts pētījumā "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā".

Gulbenē ir divas vidusskolas un viena valsts ģimnāzija.

Kopējais skolēnu skaits pilsētas skolās varētu sasniegt 285 jauniešus, to skaitā arī audzēkņus no reorganizācijai ieteiktajām Lejasciema un Lizuma vidusskolām.

Nepietiekamā skolēnu skaita dēļ ieteikts par sākumskolu reorganizēt Lejasciema vidusskolu, kuras audzēkņi pēc tam varētu doties uz Gulbeni. Lejasciema vidusskolas OCE indekss ir 48,6%.

Par spīti aktīvai reģionālajai saimniecībai pētnieki audzēkņu trūkuma dēļ un 35,7% zemē OCE indeksa dēļ iesaka Lizuma vidusskolu pārvērst par pamatskolu. Arī no turienes bērni varētu doties mācīties uz Gulbeni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)