Banner 980x90

Lizuma lauku kapela dibināta 1963.gadā

Foto: gulbene.lv
Foto: gulbene.lv
Lizuma lauku kapela Miervalda Viļņa vadībā dibināta 1963.gadā. No 2005.gada Lizuma lauku kapela piedalījusies septiņos Latvijas Nacionālā kultūras centra organizētajos Latvijas Tautas mūzikas svētkos, divos Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, Kapelu maratonā Vērmanes dārzā Rīgā, vairākos Tautas muzikantu svētkos, Novadu dienās Brīvdabas muzejā Rīgā, starptautiskajos tautas mūzikas svētkos "Lustes Jēkabpilī", Igaunijā Rougē, Gulbenes novada organizētajos pasākumos un arī pašu mājās.

Kā informē Mākslinieciskais vadītājs Osvalds Drancāns, Lizuma lauku kapela ir uzspēlējusi, pie Gulbenes novada robežas sagaidot diriģentus brāļus Kokarus, viņiem dodoties uz savām 90 gadu jubilejas svinībām dzimtajā pusē.

Kapelas bijušais vadītājs M.Vilnis, pārkāpis deviņdesmit gadu slieksnim. Tagad M. Vilnis kapelas vadību ir nodevis kapelas muzikantam O. Drancānam. Par M. Vilni un Lizuma pašdarbības kustību ir uzņemta K.Kumsāra lieliska dokumentālā filma "Lizuma sirdspuksti", kurā var iepazīties ar M. Viļņa dzīves gājumu caur pašdarbību Lizumā. Dziesmu svētku gadā kapela ieguva II pakāpes diplomu lauku kapelu skatē.

Lauku kapela gatavo repertuāru Ziņģētāju un stāstnieku vakaram, Novadu dienām Brīvdabas muzejā, pasākumam "Satiec savu meistaru", Tautas mūzikas svētkiem un Tautas muzikantu svētkiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)