Banner 980x90

Lejasciemā apskatāms musturdeķis 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Līdz 29.jūlijam Gulbenes novada musturdeķis, kas darināts 2015.gadā, un 2015.gada novada svētku "Meža zieds – Lejasciems" fotogrāfiju izstāde apskatāma Lejasciema kultūrvēsturiskā mantojuma un tradīciju centrā, pilsētas informācijas portāls Gulbene24.lv uzzināja Gulbenes novada pašvaldībā.

Deķis apskatāms:
* otrdienās no plkst.9.00 līdz plkst.12.00, no plkst.13.00 līdz plkst.16.00,
* piektdienās no plkst.9.00 līdz plkst.14.00,
* pārējā laikā – iepriekš piesakoties, tel.28352466.

Musturdeķis ir daudzu novada rokdarbnieku un tūrisma rallija dalībnieku kopdarbs – 12 x 12 cm lieli motīvi sašūti kopā, veidojot krāsu rakstu "Garā pupa ieaug debesīs".

Līdz ar musturdeķi ceļo arī saraksts ar tā veidotāju vārdiem un vismaz pusgadsimtu sens koferis, ko Gulbenes novada amatnieku biedrībai dāvinājusi Anastasija Grandāne, daudzu gulbeniešu pirmā skolotāja.

Ar stāstiem, kas nāk līdzi katram gabaliņam, ar krāsainajiem dzīpariem, kas slīdējuši caur to darinātāju pirkstiem, ar tā kopā šūšanas simbolisko laiku – no 11. līdz 18. novembrim – musturdeķis ir daļa no mūsu novada kopības sajūtas. "Esam gatavi ar to dalīties. Aiciniet pie sevis uz pasākumiem, izstādēm, lai ikvienam ir iespēja aplūkot Gulbenes novada musturdeķi!" saka Iveta Priedīte, Gulbenes novada amatnieku biedrības dalībniece. Kontaktiem: 26433332. Musturdeķa izmērs – 2,35 x 2,80 m.

Izstādes fotogrāfiju autori – Aelita Brezinska, Sandra Dikmane, Gatis Bogdanovs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)