Banner 980x90

Komponistam Valdim Zilverim piešķirs Gulbenes novada balvu

Rīga, 26.okt., LETA. Komponistam Valdim Zilverim saistībā ar viņa 55 gadu jubileju tiks piešķirta balva "Gulbenes novada gods", aģentūra LETA uzzināja Gulbenes novada pašvaldībā.

"Gulbenes novada gods" ir balva, kuru pasniedz mūzikā, literatūrā, vizuālajā un skatuves mākslā ievērojamu novadnieku nozīmīgās jubilejās.

Balva komponistam tiks pasniegta svinīgā pasākumā "Gada balva kultūrā 2018", kas notiks nākamā gada februārī.

Balvu vienā nozarē reizi piecos gados un ne vairāk kā divas balvas vienā gadā pasniedz bijušajiem un esošajiem gulbeniešiem un arī zināmiem Latvijas kultūras darbiniekiem kā goda, cieņas apliecinājumu par izcilo novadnieku darba turpināšanu un popularizēšanu.

Balva "Gulbenes novada gods" sastāv no mākslinieka Arvīda Endziņa veidotas balvas un kultūrvēsturiska divu dienu ceļojuma pa Gulbenes novadu.

Kopš nodibināšanas balva "Gulbenes novada gods" pasniegta četras reizes. Pirmo 2014.gadā saņēma Nacionālā teātra aktieris Mārcis Maņjakovs. 2015.gadā balva piešķirta māksliniekiem Brektes ģimenei, 2016.gadā - diriģentam Uldim Kokaram, bet 2017.gadā - tēlniekam Ivaram Drullem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)