Banner 980x90

Jūnija sākumā pasludinās spriedumu Gulbenes šūšanas uzņēmuma maksātnespējas lietā

Gulbene24.lv
Gulbene24.lv
Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu nams 8.jūnijā plkst.9.50 pasludinās spriedumu Gulbenes šūšanas uzņēmuma SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" maksātnespējas lietā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

LETA jau ziņoja, ka Gulbenes šūšanas uzņēmumā SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" 158 darbiniekiem nav izmaksāta darba alga par šī gada martu, aģentūrai LETA atklāja uzņēmuma ražošanas vadītāja Ilze Boldāne.

Viņa pastāstīja, ka uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vācijas firma "Apanage Fashion Group GmbH ", kurai šī gada aprīlī ir pasludināta maksātnespēja.

"Tā kā mūsu uzņēmumam nav amatpersonas, kura varētu iegūt oficiālu informāciju (vienīgais valdes loceklis no darba tika atbrīvots šī gada 6.aprīlī), rīkojamies pēc tās, ko iegūstam no Vācijas kolēģiem. Tā kā notiek īpašnieka maksātnespējas process, gaidām viņu lēmumu par to, kas notiks ar mūsu uzņēmumu. Nekādi konkrēti datumi un darbības man nav zināmas," viņa atzina.

Arī Gulbenes novada pašvaldība ir informēta par situāciju, taču konkrētākas informācijas tās rīcībā pagaidām nav.

Kā aģentūru LETA informēja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Gulbenes filiāles vadītājs Vladimirs Lituņenko, SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" nav iesniegusi paziņojumu par kolektīvās atlaišanas sākšanu un tā oficiāli nav paziņota. Darbinieki aprīlī ir palaisti bezalgas atvaļinājumā.

NVA Gulbenes filiālē ir reģistrējušies 15 bijušie darbinieki, un vēl deviņi cilvēki ir interesējušies par bezdarbnieka statusa iegūšanu. Visiem 15 bijušajiem SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" darbiniekiem līguma izbeigšanas iemesls bijis pušu vienošanās.

Uzņēmuma SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" 2014.gada apgrozījums ir 1 116 130 eiro, savukārt peļņa - 4 390 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)