Banner 980x90

Jauns ciklons svētdien vietām izraisīs stipras pērkona lietusgāzes

Rīga, 5.jūl., LETA. Sestdien, 6.jūlijā, Latvijā būs jūtama aizejošā ciklona ietekme, savukārt svētdien valsti sasniegs jauns ciklons, prognozē sinoptiķi.

Pašreizējā ciklona centrs tuvākajā diennaktī pārvietosies no Igaunijas dienvidiem uz Krieviju, un jau sestdienas vakarā ciklons izzudīs. Tomēr vēl līdz sestdienas pēcpusdienai ciklona ietekmē Latvijā pūtīs brāzmains rietumu, ziemeļrietumu vējš - valsts austrumu pusē gaidāmas brāzmas līdz 18 metriem sekundē. Sestdien naktī un priekšpusdienā vēl daudzviet Latvijā, vēlāk austrumu novados gaidāms lietus, vietām līs stipri un iespējams pērkona negaiss.

Naktī uz svētdienu no rietumiem virzīsies lietus mākoņi, kas saistīti ar jauno ciklonu. Tas nenesīs stipru vēju, vien negaisa mākoņi atsevišķās vietās var radīt lielas vēja brāzmas un nelielus virpuļviesuļus. Pērkona negaiss dažviet valstī svētdien sagādās īpaši intensīvas lietusgāzes, iespējama arī krusa.

Gaisa temperatūra sestdien un svētdien nepakāpsies augstāk par +15..+20 grādiem. Minimālā temperatūra naktīs valsts lielākajā daļā būs +7..+12 grādi.

Lietus un negaisa mākoņi Latvijā gaidāmi arī turpmākajās dienās, gaisa temperatūra mainīsies maz.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)