Banner 980x90

Gulbenes pašvaldības auto aprīkoti ar GPS

Gulbene24.lv
Gulbene24.lv
Gulbenes novada pašvaldības rīcībā pasažieru pārvadāšanai ir 24 autobusi, ko pārsvarā izmanto skolēnu pārvadāšanai. 21 autobusam šobrīd ir uzstādītas GPS ierīces, tāpat arī trīs Gulbenes novada domes rīcībā esošajiem vieglajiem auto, pilsētas informācijas portāls Gulbene24.lv uzzināja Gulbenes novada pašvaldībā.

Iepriekšējos gados maršrutu plānošana un kontrole tika veikta "uz papīra", bez elektronisko iespēju izmantošanas.

"GPS aprīkojums dod iespēju reālā laikā noteikt auto atrašanās vietu, arī pārvietošanās ātrumu. Visi uzkrātie dati veido braucienu vēsturi, ir pārskatāmi veiktie maršruti un mēneša beigās operatīvi var izdrukāt VID prasībām atbilstošu ceļazīmi. Līdz ar to ir optimizēts arī grāmatvedības process – maršrutu garums, darba laika uzskaite. Uzkrātos datus analizēsim un pēc iespējas veiksim maršrutu optimizāciju," par ieguvumiem stāsta Gulbenes novada domes Īpašumu pārraudzības nodaļas vadītājs Zintis Skopāns.

Auto transporta aprīkošana ar GPS tiks turpināta. Šobrīd aktīvs ir iepirkums "Mazlietotu vieglo automašīnu un mazlietota pasažieru mikroautobusa pilna servisa noma Gulbenes novada domes vajadzībām", kura prasībās jau ir iekļauts GPS aprīkojums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)