Banner 980x90

Gulbenes novada mērs: Pārmaiņām pašvaldībās jābūt ļoti apdomātām un ekonomiski pamatotām

Rīga, 12.apr., LETA. Visas pašvaldības ir par pārmaiņām, taču tām jābūt ļoti apdomātām, gudrām un ekonomiski pamatotām, un nekas nedrīkst būt sasteigts, atklājot Latvijas Novadu apvienības rīkoto "Novadu dienu" Gulbenē, uzsvēra Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Normunds Audzišs (ZZS).

Viņš aicināja Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) būt ieinteresētai visos procesos un būt kā stipram mugurkaulam - gatavai aizstāvēt pašvaldības. "LPS ir jābūt kā gādīgai mammai un tētim, kas vispirms nostājas bērna pusē un tikai pēc tam skatās jautājumu pēc būtības. Aicinu visas pašvaldības būt vienotas," teica Audzišs.

Viņš uzsvēra, ka valdībai ir likumiskas tiesības veikt reformas no "augšas", bet pašvaldības dzīvo no "apakšas" un katru dienu ir kopā ar saviem iedzīvotājiem, redz un saprot viņu vajadzības. "Tā nedrīkst notikt, ka lēmumus pieņem tikai no augšas. Bilancē aktīviem un pasīviem ir jāsakrīt, tikai tad mēs iesim pareizajā virzienā," uzsvēra Audzišs.

Runājot par reformas lietderīgumu, viņš pauda viedokli, ka patlaban tiek riskēts ar katru iedzīvotāju un ir svarīgi rīkoties tā, lai pēc desmit gadiem varētu teikt, ka par 99% reforma bija pareiza.

Jau ziņots, ka šodien Gulbenē notiek kārtējā Latvijas Novadu apvienības "Novadu diena", kas veltīta administratīvi teritoriālajai reformai.

Pasākumā Latvijas pašvaldību vadītāji kopā ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ierēdņiem un ekspertiem diskutē par administratīvi teritoriālo reformu, kas paredz 2021.gadā pašvaldību skaitu samazināt no 119 pašvaldībām līdz 35.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)