Banner 980x90

Gulbenes domes priekšsēdētājs: NĪN jautājums jārisina individuālā līmenī

Valmiera, 4.apr., LETA. Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Andris Apinītis ("Reģionu alianse") aģentūrai LETA pauda, ka personiski neatbalsta nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) vienīgajam īpašumam atcelšanu un pieļāva ideju, ka NĪN jautājums jārisina individuālā līmenī, piemēram, piemērojot atlaides pensionāriem.

Apinītis atzīmēja, ka neatbalsta NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam, jo šāda taktika varētu sabiedrību "radināt pie domas, ka nepārtraukti kaut kas tiek dāvināts" un ka nekustamais īpašums nozīmē arī atbildību par to.

Apinītis arī pieļāva, ka, ja pavisam tiktu atcelts NĪN vienīgajam īpašumam, tas lielākam apkrāpšanas riskam varētu pakļaut tieši vientuļos seniorus, kurus tad uzmeklētu cilvēki ar negodīgiem nolūkiem, lai izmantotu tos mahinācijām ar īpašumiem.

Vaicājot par kadastrālās vērtības iesaldēšanu, Apinītis atzina, ka pašvaldība vēl nav veikusi aprēķinus, kā šāds valdības solis ietekmētu Gulbenes novada pašvaldības budžetu.

Jau ziņots, ka Ministru kabineta komiteja neatbalsta NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam, tā vietā rosinot mazināt kadastrālās vērtības ietekmi uz NĪN aprēķināšanu. 3. aprīļa koalīcijas sēdē Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) piedāvāja iesaldēt kadastrālo vērtību īpašumiem, kamēr tiks atrisināts NĪN jautājums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)