Banner 980x90

Gulbenes dome atbalsta vairāku skolu reorganizāciju

Valmiera, 25.nov., LETA. Gulbenes domes deputāti sēdē atbalstījuši vairāku pašvaldības skolu reorganizāciju ar nākamo mācību gadu, aģentūru LETA informēja Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krēvica.

Ņemot vērā demogrāfisko situāciju Gulbenes novadā un pašreizējo skolēnu skaitu izglītības iestādēs, novada domes deputāti sēdē lēmuši reorganizēt vairākas izglītības iestādes ar mērķi panākt, ka izglītības iestādēs pašvaldības un valsts ieguldītie līdzekļi tiek izmantoti efektīvi.

Plānotās izmaiņas paredz K.Valdemāra pamatskolas statusa maiņu uz "sākumskola". Šāds lēmums pieņemts, balstoties uz nepietiekamo skolēnu skaitu pamatskolā, piemēram, 7.-9.klases grupā šobrīd mācās 16 skolēni, no kuriem tikai četri mācās 9.klasē.

Līdzīga reorganizācija paredzēta arī Druvienas pamatskolā, kuras statusu paredzēts mainīt uz "sākumskola". Druvienas pamatskolā skolēnu skaits 7.-9.klases posmā ir 15 skolēni.

Gulbīša vidusskolu, kur 10.-12.klases posmā jau otro gadu nav neviena skolēna, ar 2017.gada 1.augustu nolemts pārveidot par Gulbīša pamatskolu.

Domes deputāti atbalstījuši arī ieceri apvienot Litenes pirmsskolas izglītības iestādi un Litenes pamatskolu, no 2017.gada 1.jūlija izveidojot jaunu vispārējās pamatizglītības iestādi - Litenes sākumskola. Apvienotajā izglītības iestādē 2017./2018.mācību gadā prognozējamais izglītojamo skaits ir 52 skolēni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)