Banner 980x90

Gulbenes CSDD Tehniskās apskates naktī pārbaudīti 106 auto

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Piektdien, 29.jūlijā, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Gulbenes tehniskās apskates stacijā pasākumā "Tehniskās apskates nakts" bezmaksas diagnostika tika veikta 106 automašīnām, informēja CSDD Sabiedrisko attiecību daļa.

Tas ir apmēram tik pat daudz cik trīs darba dienās.

Šis bija Latvijas Tehniskās apskates nakts 2016.gada pirmais pasākums. Nākamie notiks 13.augustā - Talsos, 20.augustā - Daugavpilī un 27.augustā - noslēdzošais pasākums būs Rīgā.

Gulbenē pārbaudīto automobiļu vidējais vecums bija 17 gadi, starp tiem vecākā auto izlaiduma gads - 1985.gads, bet jaunākais - 2011.gads.

Uz šiem pasākumiem pamatā tiek vesti auto, kas nav speciāli sagatavoti jeb "tieši no ielas". Spēkratu īpašnieki vēlas noskaidrot, kas tieši "kaiš" viņu auto. Diemžēl lielākā daļa no Gulbenē pārbaudītajiem transportlīdzekļiem (apmēram 85%) tika "izbrāķēti".

Gulbenē tehniskās apskates darbinieki visvairāk izteica aizrādījumus par nenoregulētiem lukturiem, bojājumiem bremžu sistēmā un balstiekārtā, bet pieciem auto tika atklātas īpaši bīstamas problēmas, kuras saistītas ar bremžu sistēmu, degvielas noplūdi un riepu stāvokli.

Bez auto diagnostikas un tehniskās apskates pakalpojumiem, klientiem bija iespēja izmēģināt sajūtas auto apgāžamajā stendā, noskaidrot, kas ir divu promiļu reibuma brilles, izvietot ceļa zīmes krustojumos un pārbaudīt auto pirms braukšanas.

Tie, kuri bija veikuši visas CSDD piedāvātās aktivitātes, piedalījās konkursā un laimēja ieejas biļetes uz Rīgas Motormuzeju. Kopumā šīs aktivitātes izmēģināja vairāk nekā 200 interesentu.

Gulbenē pērn kopumā tika pārbaudīti 10 390 automobiļu. Dienā Gulbenes tehniskās apskates stacija vidēji apkalpo 50 klientu. Ar pirmo reizi tehnisko apskati Gulbenē iziet 59% automobiļu. Gulbenes tehniskās apskates stacijā 2015.gadā visvairāk - gandrīz ceturtdaļa būtisko bojājumi konstatēti, transportlīdzekļu bremžu sistēmas darbībā, gandrīz piektdaļa bojājumu balstiekārtā (palielinātas brīvkustības buksēs, sailentblokos, balstšarnīros), savukārt gandrīz 7% - par nenoregulētiem vai nedegošiem lukturiem.

Gulbenē pērn 32 automobiļiem ticis liegts piedalīties satiksmē bremžu sistēmas darbības traucējumu dēļ, kas ceļu satiksmē ir ļoti bīstami.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)