Banner 980x90

Gulbenē netiek pārvēlēts mērs; koalīcijas veidošanas sarunas risina ZZS

Valmiera, 6.jūn., LETA. Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Andris Apinītis (Reģionu alianse) šajās pašvaldību vēlēšanās zaudējis amatu, un pašlaik sarunas par koalīcijas veidošanu risina "Zaļo un Zemnieku savienība" (ZZS).

Apinītis šajā sasaukumā nav ievēlēts Gulbenes novada domē. No pirmā numura "Reģionu alianses" sarakstā deputāts velēšanu rezultātos noslīdējis uz 16.vietu starp savas partijas 19 kandidātiem.

Sarunā ar aģentūru LETA Apinītis atzina, ka pēdējos četrus gadus varējis darīt kaut ko labāk, tomēr no sīkākiem komentāriem par pieļautajām kļūdām atturējās. Savukārt vēlēšanu rezultātus komentēs tikai tad, kad būs izveidots jaunais domes sasaukums.

Tomēr Gulbenes novada domes deputāts Andris Vējiņš (ZZS) aģentūrai LETA sacīja, ka viņa pārstāvētās partijas gūtie rezultāti ir apmierinoši un pašlaik notiek sarunas par sadarbības modeļiem ar citām domē iekļuvušajām partijām.

Kamēr šīs sarunas nebūs beigušās, Vējiņš, kurš Zaļo un zemnieku savienības sarakstā pēc vēlēšanu rezultātu apkopošanas ieņem pirmo vietu, atsacījās prognozēt, kādā sastāvā Gulbenes novada dome tiks vadīta nākamos četrus gadus, un izteikties par savu iespēju pārņemt pašvaldības vadību.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka par Gulbenes novadā ZZS nobalsoja 33,01% vēlētāju, ļaujot partijai iegūt sešus mandātus. "Reģionu alianse" un "Vienotība" saņēma attiecīgi 24,83% un 22,09%, kas katrai partijai nodrošināja četrus mandātus. "No Sirds Latvijai" saņēma 17,34% balsu un trīs krēslus domē.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā "Reģionu alianse" ieguva 36,74% balsu, ZZS - 26,71%, "Vienotība" - 23,39%, bet "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 5,15%. Pārējie politiskie spēki nebija pārvarējuši 5% barjeru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)