Banner 980x90

Gulbene izvirzās otrajā vietā sacensībās "Latvijas spēcīgākā pilsēta"

Piektdien, 29.jūlijā Gulbenes pilsētas svētku ietvaros norisinājās sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" posms, kurā pilsētas aizstāvji kopā pacēla 188 710 kg, patlaban ierindojot Gulbeni 2.vietā Latvijas pilsētu konkurencē.

Gulbenes posmā fantastisku rezultātu uzrādīja Vineta Vašķe, kļūstot par Latvijas sieviešu topa līderi. Sacensībās "Latvijas spēcīgākā pilsēta" savus spēkus svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu pārbaudīja 136 Gulbenes pilsētas aizstāvji – 30 dāmas, 23 jaunieši līdz 18 gadu vecumam un 83 vīri.

Savu pilsētu aizstāvēt bija ieradušies arī daudzi sporta kluba "Gulbenes K.S.P." atlēti. Dāmu konkurencē fantastisku rezultātu uzrādīja Vineta Vašķe, kura 20 kg svaru stieni tehniski pareizi uzspieda 212 reizes un ar lielu atrāvienu izvirzījās Latvijas sieviešu topa augšgalā. Svaru stieni uzspiežot 105 reizes, 2.vietu izcīnīja Marina Vīksniņa, bet 3.vietā palika Ilze Stepanova, kura svaru stieni uzspieda 86 reizes.

Jauniešu līdz 18 gadu vecumam konkurencē uzvarēja Dreiks Ludikovs, kurš 20 kg svaru stieni ar milzu neatlaidību uzspieda 201 reizi un ar šādu rezultātu ierindojās Latvijas jauniešu topa 3.vietā. Ar 150 uzspiestajām reizēm 2.vietā ierindojās Artūrs Kopeļevs, bet 3.vietā palika Helvijs Krilovs, kurš svaru stieni uzspieda 135 reizes. Paši spēcīgākie jaunieši savus spēkus izmēģināja arī 50 kg svaru stieņa spiešanā. Vissīvākā cīņa par pirmajām vietām bija vīru konkurencē. 50 kg svaru stieni uzspiežot 81 reizi, 1.vietu izcīnīja Helvijs Kamšs. 2.vietā ierindojās Anatolijs Pikša, kurš svaru stieni uzspieda 77 reizes, bet 3.vietā palika Sandis Ķiploks, kurš svaru stieni uzspieda 70 reizes. Pilsētu konkurencē patlaban 1.vietu ar paceltajiem 207 790 kg ieņem Jēkabpils.

Aiz Jēkabpils 2.vietā ierindojas Gulbenes pilsēta ar paceltajiem 188 710 kg, bet 3.vietu ieņem Madona. Jāatgādina, ka 2015.gadā, lai iekļūtu trīs spēcīgāko pilsētu vidū, pilsētas aizstāvjiem vajadzēja kopā pacelt vairāk nekā 200 000 kg. Šogad tikai Jēkabpils ir pārsniegusi šo robežu un pieteikusi sevi Latvijas pašas spēcīgākās pilsētas titulam. Jau 6.augustā Ogre, Bauska un Alūksne rādīs savus spēkus un metīs izaicinājumu gan individuālajiem rekordiem, gan pilsētu rezultātiem.

Projektu "Latvijas spēcīgākā pilsēta" atbalsta Latvijas Sporta federāciju pārvalde kā sabiedriski nozīmīgu tautas sporta projektu. Plašāka informācija par sacensību noteikumiem un iepriekšējo posmu rezultātiem pieejama Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016 mājas lapā: "www.specigakapilseta.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)