Banner 980x90

Gulbenē atklāta apģērbu šūšanas uzņēmuma SIA "Nemo" filiāle

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Trešdien, 25.maijā, Gulbenē svinīgi atklāta apģērbu šūšanas uzņēmuma SIA "Nemo" filiāle, aģentūru LETA informēja Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica.

Šobrīd cehā darbu sākušas 35 sievietes, taču tuvākajā laikā viņām pievienosies vēl piecas.

"Varbūt šobrīd mums nav paši labākie un jaunākie darba galdi, taču mums ir labākie cilvēki. Paldies Gulbenes novada domei par atbalstu, padomiem, sirsnīgo uzņemšanu un par sadarbību, kura, cerams, turpināsies ilgi," šūšanas ceha atklāšanā teica SIA "Nemo" valdes priekšsēdētāja un īpašniece Inga Zemdega-Grāpe.

Apsveikuma vārdus un laba vēlējumus teica arī Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Andris Apinītis (RA), kurš uzņēmumam dāvināja Gulbenes novada karogu un grozu ar vietējo uzņēmēju saražotiem labumiem.

"Šobrīd ar darbu varam nodrošināt vismaz 40 cilvēkus, taču, iespējams, ka nākotnē šo skaitu palielināsim līdz 50," atklājusi Zemdega-Grāpe.

Interese par filiāles atvēršanu Gulbenē uzņēmumam radās pēc apģērbu šūšanas uzņēmuma SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" slēgšanas, kad bez darba palika vairāk nekā 160 cilvēku.

SIA "Nemo" ir dibināta 1971.gadā kā kombināta Latvijas filiāle Krāslavā un ir lielākais sieviešu virsdrēbju ražotājs Latvijā. Uzņēmums piedāvā izšūšanas pakalpojumus, rūpniecisko šūšanu - mēteļus un žaketes ar oderi, iekškabatām, apdares lentēm, kleitas ar ielocēm, krokojumiem, izšuvumiem, kas ir ar augstu izpildījuma kvalitāti.

LETA jau ziņoja, ka Gulbenes šūšanas uzņēmumā SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" 158 darbiniekiem nav izmaksāta darba alga par šī gada martu, aģentūrai LETA atklāja uzņēmuma ražošanas vadītāja Ilze Boldāne.

Boldāne pastāstīja, ka uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vācijas firma "Apanage Fashion Group GmbH ", kurai šī gada aprīlī ir pasludināta maksātnespēja.

"Tā kā mūsu uzņēmumam nav amatpersonas, kura varētu iegūt oficiālu informāciju (vienīgais valdes loceklis no darba tika atbrīvots šī gada 6.aprīlī), rīkojamies pēc tās, ko iegūstam no Vācijas kolēģiem. Tā kā notiek īpašnieka maksātnespējas process, gaidām viņu lēmumu par to, kas notiks ar mūsu uzņēmumu. Nekādi konkrēti datumi un darbības man nav zināmas," viņa atzina.

Rīt, 26.maijā, Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu namā izskatīs uzņēmuma SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" maksātnespējas procesa lietu.

Uzņēmuma SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" 2014.gada apgrozījums ir 1 116 130 eiro, savukārt peļņa - 4 390 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt SIA "Nemo" aizvadīto gadu noslēgusi ar 155 728 eiro peļņu un 2 205 111 eiro apgrozījumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)