Banner 980x90

"Dimdiņiem" pieaudzis apgrozījums

Dārzkopības uzņēmums SIA "Dimdiņi" pagājušajā gadā strādājis ar 4,709 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 17% pieaugums salīdzinājumā ar 3,999 miljonu apgrozījumu pirms gada, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tikmēr uzņēmuma peļņa sarukusi divkārt - no 95 112 eiro 2013.gadā līdz 45 375 eiro pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, peļņu nolemts atstāt kā nesadalītu. Neraugoties uz peļņas kritumu, realizācijas apjoms ir pieaudzis un uzņēmums joprojām ieņem stabilu vietu tirgū. Aktīvi darbojoties mārketinga jomā, pērn iegūti jauni klienti, kā arī sāktas sarunas ar jauniem sadarbības partneriem ārpus Latvijas.

Tāpat pērn iegādātas dažādas iekārtas par kopumā 455 000 eiro, no kuriem 125 000 ieguldīti īpašā kravas automašīnā ar termorežīmu, bet 110 000 eiro - skābētu kāpostu iepakošanas līnijā. Projektus plānots realizēt līdz 2016.gada 1.jūnijam, piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu.

"Dimdiņi" reģistrēti Gulbenes novada Lizuma pagastā 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro, tas nodarbina 90 darbiniekus.

Uzņēmums specializējies kāpostu audzēšanā, saražoto produkciju realizējot galvenokārt ar kooperatīva "Mūsmāju dārzeņi" starpniecību. Vairāk nekā 150 hektāru platībā tiek audzēti galviņkāposti, Ķīnas kāposti un ziedkāposti. Lielākā daļa tiek pārstrādāti, gatavojot skābētus kāpostus, dažāda veida štovētus kāpostus, kāpostus marinādē un marinētus kāpostu salātus.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Normunds Audzišs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)