Banner 980x90

Briežu dārzs "Mežsētas"

Ap Pededzes vidusteci aptuveni 200 hektāru lielā platībā izvietojusies šķirnes briežu audzētava “Mežsētas” Stradu pagastā.

 „Mežsētās” iespējams ne tikai aplūkot un pabarot briežus, bet arī nakšņot viesu mājā. Pieejama arī sauna, grils un lapene pikniku rīkošanai. Domājot par infrastruktūras uzlabošanu, 13 hektāru lielā platībā izrakti dīķi, kuros audzētas dažādu sugu zivis – sami, karpas, līņi, zuši un citas – par noteiktu samaksu iespējams makšķerēt.

„Mežsētu” teritorijā izvietoti 15 skatu torņi. Viens no torņiem atrodas arī uz tilta, kas pāri Pededzei savieno Gulbenes un Balvu novadus. Pār tiltu briežus pārdzen uz vasaras ganībām un ļauj tūristiem priecāties par skaisto ainavu. Auru laikā, kas ilgst no septembra līdz novembrim, reizēm ir iespēja vērot briežu buļļu cīņas, savukārt bērni noteikti priecāsies par iespēju pavisam tuvu apskatīt mīlīgos stirnu buciņus.

Pirms došanās uz briežudārzu, vēlams piezvanīt un saskaņot apmeklējuma laiku, jo nereti brieži vispirms ir jāatved no tālajām ganībām, lai tos būtu iespējams aplūkot. Iespējams nolīgt gidu, kas pastāsta par briežiem, to šķirnēm, audzēšanas un medību īpatnībām. Suvenīru veikalā interesenti var iegādāties dažādas medību trofejas.

Adrese: Mežsētas, Stradu pagasts, Gulbenes novads, LV-4417
Tālrunis: +371 29104212, +371 26154601
Mājaslapa: www.visitgulbene.lv
E-pasts: mezsetas97@inbox.lv
GPS koordinātes: 57.140608, 26.7895561

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)