Banner 980x90

Autoskola Gulbenē aicina izbeigt vienmuļo mājsēdi

Domājams, katrs savā dzīvē ir piedzīvojis to mirkli, kad gribas uzvesties kā seriāla varonim – aizcirst aiz sevis durvis, aizskriet, aizbēgt, ielēkt automašīnā, uz skaļāko ieslēgt mīļākās dziesmas un doties, kur acis rāda. Tomēr tādā afērā var ielēkt tikai tie, kas iepriekš nokārtojuši formalitātes, proti, ieguvuši autovadītāja apliecību. Vai gan būtu vērts šķirties no lielām naudas summām, braucot bez tiesībām, tikai tāpēc, lai izbaudītu 1 dienu tā vietā, lai izbaudītu neskaitāmas?

Mūsdienās iegūt autovadītāja apliecību nav nemaz tik sarežģīts un ilgstošs process – to var izdarīt pat 90 dienās! Progresīvākā autoskola – Presto autoskola – izveidojusi savu filiāli arī Gulbenē. Starp citu, šis ir vislabākais laiks, lai mācītos braukt ar auto. 

Teorijas nodarbības, lai kur tu atrastos
Ikviens, kurš jebkad gājis autoskolā, zina teikt, cik gan mokošas ir bijušas nevis bailīgās braukšanas, bet tieši teorijas nodarbības. Ne jau tāpēc, ka tās būtu garlaicīgi pasniegtas. Tie ir vienkārši, cilvēcīgi apsvērumi – tā kā tādam piecgadniekam, grūti tās 4 stundas nosēdēt. Obligātās teorijas nodarbības Presto autoskolā šobrīd notiek tikai tiešsaistē. 

Lekcijas interneta video zvanā nebūt nenozīmē vieglprātīgu apmeklējumu. Nodarbības tiek pasniegtas ar tieši tikpat pārdomātu plānojumu, regulāriem testa jautājumiem un – visbeidzot – teorijas eksāmenu. Taču tas, kā tu klausīsies un mācīsies, būs vislielākajā mērā atkarīgs tieši no tevis paša. Jā, gandrīz katrā grupā būs kāds students, kurš tā vietā, lai parādītu sevi kā cienījamu, pieaugušu cilvēku, uzvedīsies kā klases klauns, pavadot savas teorijas nodarbības, nemitīgi ēdot, parādot ne tikai sevi, bet arī savus mājiniekus utt. 

Protams, pat visnopietnākie var nedaudz saprast arī šādus izgājienus. Iepriekšējais gads ir bijis pārbaudījumu pilns, turklāt obligātā izolētība atraisījusi cilvēkos nebijušas ilgas pēc jebkāda veida kontakta ar otru cilvēku. Bet ne par to būs šis raksts. Sadarbībā ar autoskolu Presto, apskatīsim, ko tavā dzīvē var uzlabot B kategorijas tiesības, kā arī to, kā tās iegūt pēc iespējas ātrāk un arī izdevīgāk.

Ko tev dos B kategorijas tiesības?
Autovadītāja apliecības iegūšana, pirmkārt, dos brīvību, iespēju pārvietoties gandrīz bez ierobežojumiem. Tas nenozīmē tikai spontānus izbraucienus uz jūru, pie draugiem vai uz lielveikalu, bet arī rūpīgi pārdomātus atpūtas braucienus, pārgājienus vai ekskursijas neredzētās vietās uz vairākām dienām. 

Iespēja pārvietoties ar automašīnu nozīmē nestaigāt apkārt ar smagiem iepirkumu maisiņiem. B kategorijas tiesības dod iespēju ātrāk un komfortablāk izvadāt bērnus uz skolu ļoti agros ziemas rītos. Vēl joprojām automašīna ir labs palīglīdzeklis, lai izpalīdzētu skaistai meitenei, un laukos dzīvot bez automašīnas ir diezgan skumji. 

Mūsu modernajā laikmetā ir tik daudz iespēju pārvietoties arī ar taksi, turklāt noalgot savu personīgo šoferi arī nemaz nav tik neiespējami. Taču nekas nav salīdzināms ar to svarīguma sajūtu, kas pārņem, pašam esot pie stūres. Iedomājieties, kāda pašapziņa celsies, kad būs jāizvadā vēl arī kāds cits!

Ja tev tikko palika 18, tad, visticamāk, šādus rakstus nemaz nelasi, jo par tiesību iegūšanas nepieciešamību tevi nebūt nav jāpārliecina. Iespējams, ģimenē neviens pat ikdienā ar automašīnu nebrauc, bet, ja jau visi klases biedri tās kārto, tad, visticamāk, arī tevī būs radusies vēlme piepildīt šo sapni. Tiem, kuri par tiesībām iedomājušies pēc 30 gadu vecuma, ir mazliet pagrūtāk. Šajā vecumā ir pievienojusies virkne citu vajadzību un pienākumu, tāpēc lēmumu par tiesību nepieciešamību nākas apsvērt daudz detalizētāk. 

Ir jādomā, vai tas atmaksāsies, vai uzturēt automašīnu ir izdevīgi un vai, dzīvojot pilsētā, tas vispār ir nepieciešams. Šobrīd Latvijā arvien vairāk tiek popularizēti elektroauto. Ātrās uzlādes stacija ir pieejama arī Gulbenē, turklāt visā Latvijā to skaits ir sasniedzis 235. 

Elektroauto ir daudz izdevīgāki braukšanai tieši pilsētā, kur jāpārvar mazi attālumi. Turklāt valsts ir devusi savu atbalstu, tādēļ visas stāvvietas elektromobiļiem ir bez maksas. Lūk, pierādījums, ka pārvietošanās ar personīgo auto tik drīz nepazudīs. Šī nozare turpina augt un attīstīties, lai vēl tālākā nākotnē automašīnas tik lielu postu dabai vairs nenodarītu.

Kā iegūt tiesības 90 dienās?
Presto autoskola piedāvā pavisam reālu un izpildāmu, jau vairāk nekā gadu darbojošos akciju, lai jaunos autobraucējus motivētu iegūt tiesības vēl ātrāk. Ja tiesības noliksi 90 dienās, kuru laikā CSDD teorijas un braukšanas eksāmenus būsi nolicis ar pirmo reizi, Presto tev atmaksās šo eksāmenu cenu 51,15 EUR apmērā! 

Protams, autoskolas izmaksas nekad nav īpaši mazas, tomēr naudu neietaupīsi tikai tad, ja uzvarēsi šajā akcijā. Presto autoskolā tu ietaupīsi, arī pateicoties godīgajiem braukšanas nodarbību principiem. Proti, par braukšanas nodarbībām varēsi maksāt caur Presto mājaslapas personīgo profilu, līdz ar to šie maksājumi būs uzskatāms pierādījums tam, cik braukšanas nodarbības esi veicis. Diemžēl citu autoskolu instruktori mēdz piekrāpt savus kursantus, naudu saņemot skaidrā un notikušās nodarbības nemaz nepiereģistrējot. 

Turklāt visas ar autoskolu saistītās izmaksas ir norādītas mājaslapā. Tur atradīsi arī izmaksu kalkulatoru, kurā būs redzami skaidri formulēti pakalpojumi ar konkrētu cenu. Nekādas slēptās izmaksas, turklāt arī autoskolas līguma paraugs turpat mājaslapā ir pieejams ikvienam, pat vēl nekļūstot par Presto klientu. 

Tiesības ir iespējams iegūt 90 dienās, ja ir pārdomāta mācību programma. Teorijas apmācība nekādas lielās problēmas parasti nerada nevienā autoskolā. Ja tās ir kavētas, tad viss atkarīgs no studenta, ne tik daudz no pasniedzēja. Visa jezga sākas ar braukšanas nodarbībām. Cik nav dzirdēts, ka braukšanas nodarbību cikls ievelkas, jo pieteiktais instruktors ir pārāk noslogots vai – tieši otrādi – tik ļoti nenoslogots, ka cenšas novilcināt kursanta mācību procesu pēc iespējas ilgāk. 

Ērts un pieejams braukšanas nodarbību grafiks
Šādām problēmām Presto autoskola ir atradusi diezgan vienkāršu un ērtu risinājumu. Mājaslapā ir pieejams instruktoru grafiks, kas automātiski tiek atjaunināts. Skaties sev piemērotākos laikus un piesakies braukšanas nodarbībām kaut vai katru dienu pie cita instruktora! Pirmās nodarbības ieteicams ņemt pie viena instruktora, kurš iemācīs pamatus, taču vēlāk jau vari variēt. Šāda dinamika tikai palīdzēs nokārtot CSDD eksāmenu vēl labāk, jo arī tur tev būs jābrauc ar nepazīstamu instruktoru iepriekš nezināmā automašīnā, kuru sistēma piešķirs pēc izlozes principa. Turklāt tev ir iespēja nezaudēt laiku arī brīvdienās ārpus savas pilsētas. Presto instruktori strādā gandrīz visā Latvijā, tādēļ, iespējams, ka savu braukšanas nodarbību varēsi veikt, arī atrodoties pavisam citā pilsētā.  

Presto autoskola aicina pamosties no ziemas miega un rast jaunus apvāršņus, kļūstot par vēl cienījamāku satiksmes dalībnieku, izbraucot no mājas ar personīgo automašīnu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)