Banner 980x90

Apbalvos veiksmīgākos ZAAO vides izglītības konkursu dalībniekus

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Ceturtdien, 5.maijā Valmierā, Valmieras sākumskolā plkst.11.00 sāksies SIA "ZAAO" (ZAAO) vides izglītības projekta "Cilvēks vidē" noslēguma pasākums, pulcējot ap 200 radošākos un aktīvākos konkursu dalībniekus, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Leimane.

Izglītības iestāžu audzēkņi un viņu pedagogi sanāks kopā, lai atskatītos uz gada laikā paveikto, gūtu jaunas zināšanas un iedvesmu kopā ar bērnu zinātnes centru "Z(in)oo" un saņemtu apbalvojumus par izcilām sekmēm vides izglītības konkursos veiktajos uzdevumos. Balvas – iespēju doties izzinošās ekskursijās, kancelejas preces, grāmatas par dabu - turpmākam veiksmīgam mācību procesam, konkursu laureāti saņems no ZAAO, AS "Latvijas Zaļais punkts", kā arī no vairākām pašvaldībām, kuras sarūpējušas simpātiju balvas savu novadu pirmsskolas un skolas vecuma bērniem.

2015./2016.mācību gadā projekta konkursos piedalījās 85 skolas un 53 pirmsskolas izglītības iestādes un pirmsskolas grupas no ZAAO darbības reģiona. Bērni un jaunieši zīmēja pastkartes, komiksus, veidoja instalācijas, filmēja pamācošus video, meklēja atbildes uz mēneša jautājumiem, vāca PET pudeles un makulatūru gan parādot, ka no jau reiz lietota materiāla var tapt mākslas darbi, gan paužot savas sajūtas par vidi kādā dzīvo, gan uzrunājot sev apkārt esošo cilvēkus kopīgiem dabas saudzēšanas pasākumiem.

Pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums ZAAO jau no savas darbības pirmsākumiem realizē vides izglītības aktivitātes, lai dažādām interešu grupām dotu iespēju caur radošām un izzinošām aktivitātēm izprast cilvēka un vides mijiedarbību, kā arī uzrunātu līdzdalībai vides kvalitātes uzlabošanā.

 


 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)