Banner 980x90

Aknu veselība – kāpēc ir svarīgi par to rūpēties?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Aukstais ziemas laiks sev līdzi atnes patīkamus ziemas hobijus, pasākumus un dažādas aktivitātes sniegā. Šis laiks ir ļoti patīkams, bet tas var būt izaicinājums jūsu veselībai. Šajā laikā ir ļoti svarīgi pievērst uzmanību dažādiem ķermeņa orgāniem un saudzēt tos. Aknu veselība ir viena no svarīgākajām lietām, kam ziemā papildus pievērst uzmanību. Lasiet šo rakstu un uzziniet, kāpēc ir svarīgi rūpēties par savām aknām un cik nopietni to slimības var ietekmēt citus orgānus. 

Aknas – viens no svarīgākajiem orgāniem cilvēka ķermenī
Cilvēka ķermenis ir sarežģīts. Lai to izprastu, nepieciešams izzināt, par ko atbild katrs orgāns un kā tie mijiedarbojas. Aknas organismā ir viens no svarīgākajiem orgāniem, jo tās atbild par vairākām funkcijām vienlaicīgi. Tieši tāpēc ir īpaši nozīmīgi rūpēties par aknu veselību.

Aknu veselība – to loma cilvēka ķermenī
Aknu veselība kalpo kā viens no priekšnoteikumiem, lai mūsu ķermenis pilnvērtīgi funkcionētu. Tās ir ļoti svarīgas, jo mūsu ķermenī ietekmē:
• virkni citu orgānu funkcijas. Ja aknām netiek pievērsta īpaša uzmanība, tās par slimības simptomiem var arī nesignalizēt. Tāpēc ir svarīgi veikt regulāras pārbaudes;
organisma darbošanos vienā ritmā. Ja aknu veselība ir apdraudēta, tiek apdraudēts viss organisms;
termoregulāciju. Aknas ir galvenais siltuma ģenerators visā organismā;
asins recēšanu. Satur vielas, kas to nodrošina. Bez veselām aknām var tikt apdraudēta pilnvērtīga asins plūsma;
ķermeņa hormonus un cukurus. Regulē tos un ir atbildīgas par pilnvērtīgu vielu daudzumu;
holesterīna vielmaiņu un žults sekrēciju;
sintēzes funkciju. No vielmaiņas procesos iegūtajām izejvielām aknās tiek veidoti tauki, ogļhidrāti un olbaltumvielas;
atindēšanās funkciju. Aknas padara ar pārtiku uzņemtās kaitīgās vielas par nekaitīgām. 

Šīs ir tikai dažas no svarīgajām funkcijām, kā aknas uztur balansā visu mūsu kopējo organismu. Līdz ar to aknu veselības uzlabošana ir ļoti svarīga kā ziemā, tā vasarā. Lai izvairītos no aknu slimībām, ir jāizvairās no trekna uztura, smēķēšanas, alkohola, nelabvēlīgiem medikamentiem, ķīmiskiem produktiem un alkohola apvienošanai ar medikamentiem.

Aknu funkcionēšanas traucējumi – kā ir apdraudēti citi orgāni?
Ne velti aknas tiek dēvētas par pašu lielāko iekšējo orgānu, kas ir vēdera priekšnieks. Tas tā ir, jo aknu slimību un funkcionēšanas traucējumu rezultātā rodas papildus slimības un citu orgānu mazspēja, piemēram:
• žultspūšļa slimības. Aknu lejasdaļā atrodas neliels orgāns – žultspūslis. Kad aknas nefunkcionē un aptur kaitīgo vielu attīrīšanu, rodas žultsakmeņi un žultspūšļa iekaisums. Ja slimība netiek atklāta laikā, tā pāriet uz nākamo līmeni – holecistītu;
• gremošanas trakta traucējumi. Aknas atbild par toksīnu un nelabvēlīgo vielu izvadi no organisma. Kad tās ir bojātas, šis process tiek aizkavēts un cilvēkam sākas kuņģa un gremošanas problēmas; 
• asins sarecēšana. Aknas atbild par pareizu un pilnvērtīgu asins plūsmu. Tās veic hormonu, olbaltumvielu un vitamīnu apmaiņu. Ja aknas ir bojātas, var bojāties citi orgāni, kas nesaņem vajadzīgās vielas, lai pilnvērtīgi funkcionētu. 

Aknas patiešām ir svarīgs orgāns, un ir nepieciešams aktīvs, sabalansēts dzīvesveids, lai tās uzturētu nepieciešamajā kārtībā. Nākamajā rindkopā uzzini, kā papildināt dzīvesveidu ar vēl kādu dabīgu vitamīnu, kas palīdzēs saglabāt aknu veselību! 

​Foto: Shutterstock.com​Foto: Shutterstock.com


Dabīga aknu veselības uzlabošana – uztura bagātinātājs Lagosa!
Ļoti svarīgs augs aknu veselības uzlabošanā ir mārdadzis. Tas palīdz nodrošināt aknu šūnu aizsardzību un jaunu šūnu veidošanos. Tieši šis augs ir dabīgā uztura bagātinātāja Lagosa sastāvā! Lagosa ir dabīgs un drošs preperāts - tas satur zemu toksicitāti un paredzēts gan īslaicīgai, gan ilglaicīgai lietošanai. Tikai 1 tablete ar mārdadža ekstraktu dienā palīdzēs: 
• aizsargāt no kaitīgām ietekmēm;
• stimulēt aknu šūnu atjaunošanos; 
• uzlabot vispārējo stāvokli. 

Aknas ir visu orgānu epicentrs un galvenais regulētājs. Ja kārtīgi rūpēsimies par savām aknām, jutīsimies labi katru dienu! Ir svarīgi domāt par savu veselību ilgtermiņā, tāpēc aknas ir pirmais orgāns, par kuru jāparūpējas. Izvēloties uztura bagātinātāju Lagosa, Jūs parūpēsieties par aknu veselību un nodrošināsiet tām ilglaicīgas rūpes. Aknas būs veselas un Jums pateicīgas!

UZTURA BAGĀTINĀTĀJS. UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)