Banner 980x90

5 iemesli, kāpēc katram vajadzīgs savs zobārsts

Tāpat, kā mums katram ir savs ģimenes ārsts, nepieciešami arī citi profesionāli savas jomas speciālisti, kuriem uzticamies un kurus izvēlamies par savas veselības sargiem. Viens no šādiem speciālistiem ir zobārsts. Savs zobārsts ir izvēle, kas sniedz daudz priekšrocību, ieguvumu un būtiskākais – sirdsmieru. 

Pie sava zobārsta satraukums ir daudz mazāks
Dodoties pie jebkura ārsta, arī labi pazīstama, ir zināms satraukums. Zobārsta gadījumā tas ir izteiktāk, jo manipulācijas mutē, ja arī nav sāpīgas, tāpat var būt nepatīkamas. Ja dodaties pie pazīstama zobārsta, kura darba metodes un darba vidi jau labi pazīstat, tas var ievērojami mazināt satraukuma līmeni gan pirms vizītes, gan tās laikā. Īpaši būtiski tas ir bērniem, tāpēc vecākiem vajadzētu parūpēties, lai būtu uzticams zobārsts, pie kura bērni tiek vesti gan uz profilaktiskajām pārbaudēm, gan uz citām nepieciešamajām manipulācijām.

Nav katru reizi jātērē laiks zobārsta meklēšanai
Ja nav savas zobārstniecības un zobārsta, tad katru reizi, kad vajadzīgi šie pakalpojumi, jāveic nogurdinošs darbs, ievācot informāciju un mēģinot uzzināt, kur atrodams labs zobārsts Rīgā vai citā pilsētā, apzvanot potenciālās iestādes, uzzinot par brīvajiem laikiem un pieejamajiem speciālistiem, kā arī jāizlemj, kur tad doties. 

Katru reizi tā būs kā laimes spēle, jo īsti jau nebūs priekšstata, ko sagaidīt katrā no zobārstniecības praksēm, jo pārsvarā izvēle tiek izdarīt pēc ātrākā pieraksta principa, ja situācija ir steidzama. Atrodot saviem standartiem atbilstošo zobārstniecību, šī neziņa un steidzīgā klīniku apzvanīšana vairs nebūs aktuāla, jo telefona katalogā jau būs savas klīnikas tālruņa numurs, uz kuru zvanīt jebkurā ar zobu veselību saistītajā situācijā.

Vienmēr zināms, kādu kvalitāti un attieksmi saņemsiet
Katru reizi dodoties uz vienu un to pašu zobārstniecības klīniku, jau būs skaidrs, kāda tur ir atmosfēra, personāla attieksme pret klientiem, kāda ir darba kvalitāte utt. Visticamāk, ka šajā ziņā jums nebūs nekādu nepatīkamu pārsteigumu, kā tas var gadīties, ja ik reizi sanāk doties uz citu klīniku. Tas var sagādāt nepatīkamus brīžus, it īpaši, ja uz klīniku esat atveduši bērnu. Nepatīkama pieredze bērnam ļoti iespiežas atmiņā un var traucēt nākotnē veidot pienācīgus zobu aprūpes paradumus.

Saprotamas un prognozējamas izmaksas 
Arī izmaksu jautājums ir būtisks, jo zobārstniecības pakalpojumi tomēr ir samērā dārgi. Apmeklējot savu zobārstniecības klīniku, kuru droši vien esat izvēlējušies arī tāpēc, ka tur it jums pieņemama cenu politika, jau zināt, kāds ir cenrādis, vai izmaksas patiešām realitātē atbilst cenrādī solītajam, arī zināt, kā tiek komunicēts par izmaksu jautājumu. Vai par papildu izmaksām pacients tiek informēts pirms procedūras? Vai neparādās slēptas izmaksas?

Zobārsts pārzina jūsu mutes veselību ilgtermiņā
Tāpat kā ģimenes ārsts arī zobārsts uzkrāj informāciju par pacienta veselību ilgtermiņā, tikai šajā gadījumā tas attiecas uz mutes veselību. Ja ilgstoši apmeklējat vienu speciālistu, ir skaidrs, ka viņš zina jūsu individuālo situāciju, nav ik reizi jāstāsta, kas un kā darīts iepriekš, kāpēc ir tādas vai citas problēmas. Vienam speciālistam vai vismaz vienas klīnikas speciālistiem ir daudz vieglāk izveidot ilgtermiņa zobu ārstēšanas plānu, ja tāds ir nepieciešams, un to arī īstenot. 

Kā atrast un izvēlēties savu zobārstu
Ja jums vēl nav sava zobārsta un zobārstniecības, tad iesakām tādu atrast, jo tas nākotnē ievērojami atvieglos jūsu ikdienu un rūpes par zobu un mutes dobuma veselību. Kā izvēlēties savu zobārstu? Ar ko sākt? Jābrīdina, ka laba zobārsta atrašana var prasīt gan laiku, gan pacietību.
• Nosakiet sev piemēroto zobārstniecības lokāciju
Pirms sākt meklēt savu uzticamo zobārstniecību un zobārstu, jānosaka, kura lokācija jums ir ērta, kur varat apmeklēt zobārstu. Parasti tā ir vieta, kur dzīvojat un tuvākās apkārtnes pilsētas. Ja dzīvojat galvaspilsētā vai tās apkārtnē, tad skaidrs, ka jums interesēs labs zobārsts Rīgā. Ja atrodaties kādā no reģioniem, tad koncentrējieties uz savām tuvākajām pilsētām, kuras varat ērti izbraukāt.

• Ievāciet un izpētiet informāciju
Kad zināt, kuras pilsētas jums interesē, sameklējiet informāciju Google vai citos resursos, ievadot atbilstošus atslēgvārdus. Tādā veidā iegūsiet plašu sarakstu ar potenciālajām zobārstniecības klīnikām. Nākamais solis ir informācijas izpēte, mājaslapu un sociālo tīklu kontu izpēte tām klīnikām, kuras šķiet piemērotas jūsu vajadzībām. Tā uzzināsiet gan to, kādi speciālisti strādā, gan kādi pakalpojumi tiek sniegti, arī atsauksmes un aptuveno cenrādi. Šī informācija palīdzēs veikt salīdzināšanu.

• Uzklausiet draugu un paziņu ieteikumus, atsauksmes
Nevajadzētu aizmirts par ļoti labu veidu, kā iegūt informāciju par to, kurš ir labs zobārsts Rīgā vai citā pilsētā. Tās ir draugu, radu, paziņu atsauksmes un ieteikumi. Parunājiet ar cilvēkiem, pajautājiet, kuras klīnikas viņi apmeklē, vai ir sava uzticamā vieta, kāpēc izvēlas tieši to. Tā būs vērtīgā informācija no reāliem klientiem, nevis tikai no interneta vides.

• Veiciet iepazīšanās zvanu vai vizīti
Ja izpētes rezultātā ir izvirzījušās vairākas klīnikas, kuras varētu kļūt par jūsu un jūsu ģimenes zobārstniecībām, tad nākamais solis būtu piezvanīt vai apmeklēt tās, doties uz iepazīšanās vizīti. Gan pēc komunikācijas, gan atmosfēras jau varēsiet nojaust, vai jums ir šajā vietā ērti un patīkami. Psiholoģiskais komforts ir diezgan būtisks faktors, it īpaši bērniem, tāpēc arī jāpievērš uzmanība, vai klīnikā padomāts par bērnu ērtībām, vai ir speciālisti, kas strādā tieši ar bērniem, izprotot viņu vajadzības. Tad arī sapratīsiet, vai esat atraduši savu īsto un vienīgo zobārstniecību, vai arī meklējumi vēl jāturpina.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)